LOADING

Type to search

Editoriale

Apocalipsa

Share

Nu-ti vine sa crezi de cata ratacire este pasibil omul fara Dumnezeu. De mai multe luni omenirea este bântuită de nesiguranţa zilei de poimâine pentru că ,să vezi şi să nu crezi,calendarul mayaş a ajuns la final şi nu mai are cine să-l scrie în continuare deoarece aceia care le-au făcut de petrecanie mayaşilor nu se pricep să lege evenimentele ca să liniştească spiritele . De aceea , mare tulburare – aşteptare se petrece dincolo de Ocean. Dar cum nu-i frumos din partea noastră să ne lăsăm fraţii la nevoie să se agite singuri am zis că este tocmai potrivit acum în postul Naşterii Domnului să fraternizez – simpatizez cu ei. Vine cu paşi rari dar siguri, Apocalipsa.

De la mic la mare suntem gata s-o întâmpinăm. Dar mi-e necaz că tocmai acum s-a găsit să vină când mă pregăteam şi eu de sărbători. S-a zis cu “magia Crăciunului”,cu crăciuniţele nurlii şi febra cadourilor . Cui îi mai arde să se gândească la petreceri şi surprize, cine mai are chef de brad şi de masă festivă când Apocalipsa bate la uşă ? Este la mintea cocoşului că musafira asta nesuferită nu vine cu mâna goală .Am auzit că o să fie foamete,benzina o să intre în criză ,colapsul financiar sta după colţul blocului şi numai cine ştie să-şi ia măsuri de precauţie poate să scape de Apocalipsă. Păi ce-i trebuie omului întâi şi-ntâi de toate? Mâncare cât mai multă, pusă bine şi păzită cu străşnicie să nu vină alţi hămesiţi ca s-o fure. Fuga la hypermarket.Tonele de alimente îmbălsămate cu E-uri ca să nu se strice se mută de pe rafturi în cămară,în pivniţă,în baie,sub pat şi-n cele mai năstruşnice locuri chiar şi-n buncăre dacă eşti om cu cap şi ţi-ai făcut unul. Dar dacă-i vine cuiva ideea să atenteze la rezervele noastre cum ne apărăm comoara de sub duşumea? Simplu: cu puşca!Puşcă de vară,de iarnă,de mulţi duşmani sau de unul singur,uşoară sau grea ,pusă la îndemână în fiecare cameră sau în maşină.

Văzând la tv.un ditamai musculosul care s-a împuşcat singur în deget şi de frică a căzut pe spate am avut o revelaţie :nici puşca nu-i bună că te poţi accidenta. Şi mi-a venit un gând cumplit: ce mă fac dacă vine şi hoţul cu puşca lui că acum numai bebeluşii nu ştiu să ochească ? Dacă aş fi eu victima?Aş putea muri într-o clipă cu toate rezervele şi puşcoacele şi în zadar m-am chinuit să descopăr metode pentru supravieţuire. De aceea mi-am făcut şi planul doi – evacuarea. Ehei! Să nu creadă cineva că asta-i treabă uşoară !

Cum să te fereşti de ceilalţi care vor să ţi-o ia înainte pe şosea?Dacă sunt prins într-o ambuscadă rămân blocat şi cine ştie ce idee le mai vine grăbiţilor care poate cred că am luat cu mine tot fast-foodul !Tot la tv.am găsit şi soluţia . Mai bine duc din timp maşina la graniţa cu Mexicul şi dacă văd zorul o iau pe jos până acolo că doar nu degeaba am tras la fiare ca să fiu în formă! În Mexic nu te întreabă nimeni de sănătate,poţi să faci tot ce-ţi trece prin minte. M-am interesat şi am aflat că cel mai bine este să te refugiezi la mari altitudini că acolo Apocalipsa n-are cum să te prindă că doar nu-i Păsărilă-Lăţi-Lungilă din poveste. Dar dacă apare Apocalipsa în week-end şi nu reuşim să ajungem la timp acasă unde avem scorbura cu mâncare? Trecem la planul trei : supravieţuirea. În cazul în care ne confruntăm cu un atac nuclear,să zicem,este bine să ne obişnuim cu o nouă dietă bazată în special pe gărgăriţe şi greieri. Oricum nu ne mai arde să-i auzim cântând şi “gărgăriţă – gărgărea ,încotro ăi zbura acolo m-oi mărita” s-a demodat.Trebuie să fim practici şi să consumăm proteine ,lipide,vitamine şi alte buruieni care or mai creşte pe acolo după ce explodează bomba atomică.

Bine că m-am asigurat. Am ţinut cont de avertismente,m-am informat cu privire la metodele de fofilare şi atac folosite în Armată, mi-am burduşit camera ascunsă cu diferite conserve,mi-am antrenat familia şi pisica şi gata . Poate să vină Apocalipsa când o pofti că eu am rezerve pentru câţiva ani. Şi la urma urmei ce-i de fapt Apocalipsa asta de a băgat atâta spaimă în orătănii şi a făcut să se golească marcheturile şi arsenalele? Ia,o sperietoare acolo , ceva ipotetic,virtual,o chestie legată de religie. Cineva spunea că responsabil de toată forfoteala asta nu-i altcineva decât Ioan Evanghelistul care a şi scris-o.

Ia să vedem ce vrea să zică Sfântul ?

“Şi s-au pornit fulgere şi vuiete şi tunete şi s-a făcut cutremur mare aşa cum nu a fost de când este omul pe pământ un cutremur atât de puternic” . “Şi toate insulele pieriră şi munţii nu se mai aflară” . ”Şi grindină mare cât talantul se prăvăli din cer peste oameni”.               

Aoleo şi vai de mine da asta o să fie în acelaşi timp peste tot pământul ! Şi eu încă nu m-am pregătit să fug pe lună!

O, my God !!!  Se aud colinde . Ăştia n-au auzit de Apocalipsă?

Câtă nepăsare şi lipsă de prevedere!

 

Previous Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up