LOADING

Type to search

Ortodoxie si traire

Fără camuflaj

Share
Nu există camuflaj pentru ipocrizie, nu ne putem preface, nu ne putem ascunde. Fie credem cu adevărat, fie nu. Cei ce se camuflează într-un mediu vicios nu se disting prin virtute.
Minciuna nu poate câștiga. Adevărul despre Mesia se va dezvălui tuturor. Eliberarea a sosit, e vremea să scăpăm de cătușe. Mesia a venit pentru noi, cei pe care lumea îi respinge și îi marginalizează. Nu contează din ce popor suntem, nu contează ce am făcut până acum. Mesia ne cheamă să fim studenții Lui, să învățăm cum ajungem în Regatul Lui. Dar suntem gata să ne dezvățăm de toate prejudecățile lumii?
E vremea să plângem doar de bucurie. Mesia a venit, e accesibil, nu ne evită. Mesia nu vine cu mâna goală, ne aduce învierea. Nu există bucurie mai mare decât întâlnirea cu El. Scopul nostru e să nu ne despărțim de El nici prin moarte. Să înțelegem ce a vrut Mesia să ne zică, nu ce ni se pare că ne-a zis. Să acceptăm mesajul Lui, fără tăieturi. Suntem contemporani cu El. Să nu ratăm veșnicia din indiferență.
Orice alte vești nu ne mai tulbură. Îl avem pe Mesia și asta ne e de ajuns. Nu contează nimic altceva. Oamenii nu Îl resping neapărat pe Mesia, ci resping schimbarea radicală propusă de El: ei ar vrea să trăiască la fel cum au făcut-o strămoșii lor acum mii de ani.
La ce ne cheamă Mesia: să participăm la salvare, nu la distrugere; să fim bucuroși, nu triști, să fim vii, nu morți; să fim fericiți, nu nefericiți. Să nu mai dăm vina pe nineni, să nu ne mai ascundem după neputințe, ci să răspundem chemării Lui de a-L urma. Să nu mai imităm comportamentul deviant doar pentru că e majoritar. Să fim si Lui în întregime, nu doar când avem dorințe de îndeplinit.
Mesia ne cheamă la o convertire revoluționară, sub puterea Lui, dar nu la o revoltă violentă, nicidecum. Ne cheamă la un alt fel de bogăție, la un alt fel de fericire, la un alt fel de viață. Ne invită să aruncăm la coș ipocrizia și să devenim sinceri, liberi, vindecați, mântuiți. Ne propune să nu ne mai stresăm cu mâncarea și cu hainele, ci să muncim și să ne rugăm cu recunoștință.
Faptul că unii resping adevărul nu înseamnă absolut deloc că au și dreptate. Viața noastră poate fi o zi de Paști, dacă ne predăm total lui Mesia și ascultăm toate povețele Lui, dacă punem în practică tot ce ne descoperă și renunțăm la materialism.
Credința ori e din toată inima, ori nu e deloc. Iubirea ori e fierbinte, ori nu e deloc. Dumnezeu ne dăruiește toată fericirea, nu o zecime din ea. Să nu ne camuflăm printre șerpi, deoarece vom fi mușcați. Să ne bazăm pe puterea lui Mesia de a ne învia, nu pe nimic altceva. Ne promite veșnicia și ne-o și oferă.
Nu putem rămâne pietrificați auzind de puterea harului și citind despre învierea fiicei lui Iair. Să nu ne camuflăm după ficțiuni frivole. Mesia vorbește cu cei cu care nimeni nu vorbește, vindecă pe cei marginalizați, oferă totul celor care nu au nimic în afara credinței: slăbănogul de la Vitezda, Maria Magdalena, femeia cu scurgere de sânge, orbul din Ierihon, Fotini din Sihar, Matei colectorul de taxe și mii alții din toate generațiile (Tecla, Eustație Plachida, Efrem, Maxim, Hermann, Genoveva, Patrick, Absgar, Osyth, Gall, Serafim, Nectarie).
Domnul Iisus Hristos este Mesia, iar problemele noastre le rezolvă El; dacă nu El, atunci cine?! Dar să nu ne camuflăm problemele, ci să Îi cerem să ne ajute. În cel mai mare necaz al nostru, El este cu noi. Cu toții ne confruntăm cu greutăți, care ne apropie sau ne depărtează de Mesia, în funcție de atitudinea noastră: ne întărim sau ne pierdem credința.
Mesia ne vindecă de durerea acestei lumi. Cea mai importantă decizie a noastră este una singură: aceea de a-L urma din iubire, oriunde, oricând, oricum. În timpul furtunii, nu vedem fantome, ci pășim pe apă prin credință spre El. Putem continua să fim furioși sau putem să primim bucuria Lui.
Nu avem nevoie de camuflaj, nu suntem trădători ai Învățătorului. Suntem ceea ce pretindem: studenții Lui, nu ne prefacem că Îl iubim. Să nu fim obsedați de lucrurile fără importanță, pentru a nu neglija ceea ce contează. Să nu ne camuflăm după aparențe. Cei care nu Îl iubesc pe Mesia nu ne vor iubi nici pe noi.  Bucuria întâlnirii cu El nu ne-o poate șterpeli nimeni din inimă.
Nimic nu ne va lipsi nici cel mai mult, nici cel mai puțin; în Biserică și în Rai avem totul. Dacă există un Rai terestru, acela e Biserica, nu vreo insulă exotică. Poate nu ne exprimăm corect mereu, poate apreciem greșit multe lucruri, poate visele noastre sunt amăgiri, dar important este să Îl găsim pe Dumnezeu. Abia atunci viața noastră se va schimba. Să nu ne camuflăm după grija de multe.
A răbda toate din pricina numelui Lui înseamnă „în contul Lui”: El plătește, El face dreptate, El dăruiește fericirea veșnică. Putem conta pe El!
Să ardem planurile noastre și să urmăm planurile Lui! Să renunțăm la voia noastră și să facem voia Lui! Să nu strigăm la oameni, ci să ne rugăm Lui! Vom dobândi ceva de neegalat. Să nu ne atașăm de lucruri pieritoare și nicidecum să nu ne facem idoli din ele.
Doamne, Rege al universului, Rege al cerului și al pământului, îți mulțumim pentru toate!
Previous Article
Next Article

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Next Up